Onze ondernemers

0NTM0ET 0NZE DONKERTE 0NDERNEMERS EN 0RGANISATIES

In het hele Waddengebied zijn enthousiaste ondernemers en organisaties te vinden die het donkere Wad beleefbaar maken. Hier vind je een overzicht van deze partijen, lees je wat voor bijzondere activiteiten zij organiseren en kun je contact met hen opnemen om mee te gaan op avontuur.

Direct iets boeken? Klik hier voor de activiteitenkaart

WADLOPEN MET WIM SPIJK

WADLOPEN MET WIM SPIJK

Ik organiseer en verzorg verschillende wadlooptochten in een van de mooiste en dynamische natuurgebieden van Nederland, namelijk de Waddenzee. Ik bied een aantal vaste tochten aan, waaronder nacht-, zonsopgangen zonsondergangtochten. Ook lever ik graag maatwerk voor activiteiten op het Wad.  Bent u geïnteresseerd en enthousiast geworden over het wadlopen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op of stuur een mailtje. 

PUUR TERSCHELLING

PUUR TERSCHELLING

Puur Terschelling ligt naast het Dark Sky park Europees Natuurreservaat De Boschplaat. Hier is het zo donker dat u ongestoord van de duistenis en de sterrenhemel kan genieten. Puur Terschelling organiseert hier Dark Sky huifkartochten met een sterrenkundige, waarbij u tijdens de avond/nacht de duisternis kunt ervaren en de sterrenhemel kunt bewonderen. Ook kunt u wadlopen bij volle maan met zonsopkomst, of een avondtocht rijden op Friese paarden   

WADDENSKY

WADDENSKY

Kijk door een echte telescoop op een sterrenkijkavond van Waddensky! Laat je fascineren door de sterrenhemel, en kom alles te weten over sterrenbeelden, planeten en sterrenstelsels. Waddensky organiseert regelmatig zelf avonden, maar kan ook op verzoek het gehele jaar door een sterrenkijkavond verzorgen op locatie. Waddensky verzorgt ook lezingen, presentaties, masterclasses, cursussen en gastcolleges over sterrenkundige onderwerpen. Geen droge voordrachten, maar verrassende, interactieve bijeenkomsten. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op, of volg Waddensky op Instagram of Twitter

VAREN OP DE ST5

VAREN OP DE ST5

Geniet van de rust, het uitzicht en de natuur aan boord van de ST 5, een origineel varend monument uit 1935! Avonden op het water zijn magisch! Geniet van de ondergaande zon, spreeuwen die zich klaarmaken voor de nacht en  zwanen die nog even een laatste ronde over het water vliegen. In de avond zie je de mooiste luchten en de zonsondergang is altijd een prachtige belevenis. En wordt het echt donker? Dan zie je in Dark Sky Park Lauwersmeer ontelbaar veel sterren aan de hemel staan.  Zie onze website voor meer informatie of neem contact met ons op.  

WADLO0PCENTRUM PIETERBUREN

WADLO0PCENTRUM PIETERBUREN

Wadlopen in het mooiste natuurgebied van Nederland. Ontdek het Waddengebied met Wadloopcentrum Pieterburen! Kies jouw wadlooptocht vanaf de Groningseen Friese kust over de bodem van de zee in dit bijzondere Werelderfgoed gebied. Regelmatig organiseert Wadloopcentrum Pieterburen avonden nachttochten, zoals de tocht van Brakzand naar Schiermonnikoog. Tijdens de wandeling zie je de zon langzaam opkomen, een unieke ervaring. Ook kan er altijd maatwerk worden geleverd, neem hiervoor gerust contact op.  

DE HELDERSE VALLEI

DE HELDERSE VALLEI

Aan de rand van de Helderse Duinen ligt het duurzaamheidscentrum, stadsboerderij en wildopvang De Helderse Vallei. Hier staat een grote uitkijktoren vanaf waar je ‘s nachts perfect de donkere Helderse Duinen kunt bekijkenOok vertrekken vanuit het activiteitencentrum regelmatig vleermuizentochten en avondwandelingen door het zuidelijke puntje van het Waddengebied.  

DE WIKSTER VAN HET WAD

DE WIKSTER VAN HET WAD

Mijn naam is Pia, de Wikster van het Wad. Wikster is Gronings voor Heks en ik woon aan het Groninger Wad. Als Wikster (Heks) vereer de Aarde, de Maan, de Zon en alles wat leeft als het Goddelijke. Bij mij aan het Groninger Wad kun onder andere meedoen aan Volle Maanvieringen. Iedere maanviering heeft haar eigen thema. Ik vertel jullie over het thema van die avond, we eten en drinken wat en doen een klein ritueel. Op mijn website kun je in contact komen met mij.  

INFORMATIECENTRUM HET BAKEN

INFORMATIECENTRUM HET BAKEN

Op Schiermonnikoog staat Het Baken, het informatiecentrum van Natuurmonumenten en de VVV. Hier kom je van alles te weten over het eiland en er vertrekken regelmatig avond- en sterrenwandelingen.  Wandel mee door het dorp, via de duinen naar de vuurtoren terwijl de boswachter je van alles vertelt over de avondlijke natuur en de sterren in de lucht. En wat is er mooier dan de zon op het Wad zien ondergaan? Ga mee op avondwad met de boswachter, een onvergetelijke ervaring.

DARK SKY WADDEN

DARK SKY WADDEN

Mijn naam is Marcel Renou en naast fotograaf ook Dark Sky Gids bij Dark Sky Wadden. Dark Sky,  waarin ik u meeneem de donkerte in en u laat ontdekken, beleven en ervaren wat donkerte is, wat lichtvervuiling doet met mens en natuur en u de fenomenen laat beleven die er zijn in het donker. Volg Dark Sky Wadden op Facebook en Instagram waar alle events staan waaraan u kunt deelnemen. Ook ben ik apart te boeken voor groepen en gezelschappen. Neem gerust contact met me op en met maatwerk kunnen we tot een mooie samenwerking komen.

ACTIVITEITENCENTRUM HET LAUWERSNEST

ACTIVITEITENCENTRUM HET LAUWERSNEST

Bij Dark Sky Park Lauwersmeer staat activiteitencentrum Het Lauwersnest van Staatsbosbeheer. In het centrum kun je van alles leren over het heelal, het Dark Sky Park en kun je de Donkerte van de Wadden Nachtkaart gratis ophalen. De boswachters en vrijwilliger van Staatsbosbeheer organiseren vaak bijzondere excursies in het natuurgebied, zoals sterrenavonden en nachtwandelingen.