Livestream laatste Nacht van het Wad 2021

Livestream laatste Nacht van het Wad 2021

Tijdens de laatste Nacht van het Wad van 2021 vond naast een aantal fysieke activiteiten een interessante livestream plaats.

Mensen die graag naar een fysieke activiteit wilden konden een wadlooptocht in het donker maken, een volle maanviering bijwonen of een glow-in-the-dark-wandeling maken. Voor de mensen die liever thuis bleven was er een livestream georganiseerd met twee presentaties.

Richard Boerop van Clafis Ingenieus ging in op het nut en de noodzaak van verlichting én donkerte. Waarom voelen we ons niet prettig bij weinig koel wit licht? Eén van de vragen die aan de orde kwamen in deze presentatie. Het verhaal van Alex Hin van de Rijksuniversiteit Groningen ging over sterrenkijken in het verleden en de toekomst.

Doel van de livestream is om ook middels deze weg het belang van donkerte te onderstrepen, in dit geval door middel van kennis over aanverwante onderwerpen. De livestream is terug te zien via de link op deze pagina.

Data om te onthouden

Nog een aantal data om alvast in je agenda te zetten! Op zaterdag 19 maart 2022 – aan het begin van de lente – én op zaterdag 17 december 2022 – het begin van de winter – organiseren we weer een livestream of fysiek evenement.

Met de wandeling ‘Ontwakend Landschap’ rond de langste dag lopen we ’s ochtends vroeg de zon tegemoet op zaterdag 18 juni 2022.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste activiteiten van Nacht van het Wad, volg ons via de socials. Mail bij vragen naar info@nachtvanhetwad.nl.