Samenvatting ondernemersbijeenkomst 11 mei

16 mei 2023

Samenvatting ondernemersbijeenkomst 11 mei

Donderdagavond 11 mei vond de derde ondernemersbijeenkomst plaats bij Het Lage Noorden in Marrum. Op deze mooie locatie hebben wij vanuit het project kunnen vertellen waar we mee bezig zijn, hebben we onze nieuwe promotie- en informatievideo’s laten zien en hebben we gezamenlijk nagedacht over de toekomst van het nachttoerisme in het Waddengebied en het project Nacht van het Wad. Aan het einde van de avond hebben we vanuit Nacht van het Wad ook nog een paar mooie promotieartikelen uitgedeeld. 

Wij kijken terug op een geslaagde en inspirerende avond, en hopelijk was dat ook zo voor de aanwezigen. Bedankt voor jullie aanwezigheid, enthousiasme en input.  

Hieronder vindt je een korte samenvatting van wat we op 11 mei hebben besproken en nog wat aanvullende informatie.  

 

 

 

 

 

 

Video’s  

De afgelopen maanden hebben we samen met ondernemers een aantal video’s gemaakt. Via de onderstaande linkjes kun je ze bekijken. Voel je vrij om de video’s te delen op je eigen kanalen! 

Video Programma Donkerte van de Wadden 

Video Nacht van het Wad 

Video Nachttuinen 

Promotie artikelen  

Zoals vermeld hebben we ook een aantal promotieartikelen gemaakt, die we hebben uitgedeeld tijdens de ondernemersbijeenkomst. Een deel daarvan (truien, tassen) kunnen we alleen in grote oplagen bestellen. Deze zijn voorlopig dus niet te verkrijgen, wellicht dat we in het najaar een nieuwe oplage bestellen. Wel is het mogelijk om in overleg met ons een banner of een vlag te bestellen. Stuur hiervoor een mailtje naar m.tuinhof@mnh.nl

Wat wel vrij verkrijgbaar is zijn de nieuwste nachtnatuur posters: een over nachtdieren en een over nachtplanten. Ook kun je altijd Nachtkaarten bij ons aanvragen.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Website 

Eind vorig jaar is de inhoud van nachtvanhetwad.nl al gronding aangepast. Nu vindt er een tweede update plaats, de website beheerders passen een aantal technische zaken aan en zorgen voor een mooiere en meer gebruiksvriendelijke lay-out. In het voorbeeld zie je bijvoorbeeld hoe het overzicht van een activiteit wordt aangepast.  

Oud:                                                                     Nieuw:  

 

 

 

 

 

 

 

Social media (LinkedIn) 

Nacht van het Wad is op alle social media platformen gegroeid, en is sinds april 2023 ook actief op LinkedIn. In bijgevoegde grafiekjes zie je hoe ons publiek in de afgelopen vier maanden is toegenomen. Verdeeld over alle platformen hebben we ongeveer 1400 volgers, waarvan 291 er in de afgelopen vier maanden zijn bijgekomen. In hetzelfde tijdsbestek hebben zijn onze profielen en berichten 132.000 keer bekeken door 118.000 unieke gebruikers.  

Sterrenstof 

In april was Nacht van het Wad te gast bij de astronomiepodcast Sterrenstof, die per aflevering ongeveer 20.000 luisteraars trekt! Je kunt hem hier beluisteren 

Ambassadeurscursus 

Donkerte van de Wadden heeft in maart en april gedurende 5 avonden 19 enthousiaste mensen opgeleid tijdens de Donkerte ambassadeurscursus. De cursisten hebben geleerd over de effecten van lichtvervuiling, geoefend met observeren door een telescoop, nachtvlinderen en nog veel meer. Een deel van deze cursisten was ook aanwezig tijdens de ondernemersbijeenkomst, heel fijn! Mocht je in contact willen komen met één van de cursisten, bijvoorbeeld omdat je een activiteit organiseert en mensen tekort komt, kun je mij mailen.  

Leskist

Caya Muijs, stagiair van het programma Donkerte van de Wadden, heeft voor Vakland Het Hogeland een speciale Donkerte Leskist ontwikkeld. Deze bevat lesmateriaal en interactieve opdrachten voor de onderbouw van de lagere school. Deze zal te leen zijn via Vakland het Hogeland en bij veel animo kunnen we meerdere leskisten samenstellen.  

Onze ondernemers/informatiepunten 

Zowel op de website als op de Donkerte Informatiepunten verspreid door het Waddengebied staat een overzicht met ‘onze ondernemers‘, ondernemers die veel organiseren rondom het donkere Waddengebied. Wil jij hier ook bij? Stuur dan een mailtje!

Aanmelden nvhw  

In de eerste drie maanden van dit jaar zijn er al 23 activiteiten aangeboden op nachtvanhetwad.nl, geweldig! Meld je activiteiten aan om in het maandelijkse overzicht op social media te komen en stuur ons een berichtje als je wilt dat jouw activiteit extra wordt uitgelicht in een los bericht.