Laatste Nacht van het Wad 2021 rond winterzonnewende

10 november 2021

Laatste Nacht van het Wad 2021 rond winterzonnewende

Aandacht voor meer bewustwording duisternis in waddengebied

Op zaterdag 18 december 2021 vindt de laatste Nacht van het Wad van het jaar plaats. Deze keer vindt de avond met donkerte activiteiten plaats rond de winterzonnewende, de kortste dag van het jaar en de astronomische eerste dag van de winter (officieel op dinsdag 21 december). De zon gaat op de 18e december al onder om 16: 17 uur, dus volop mogelijkheden om van de duisternis te genieten.

Doe mee!

Met ‘Nacht van het Wad’ vragen de Natuur en Milieufederaties van Friesland, Groningen en Noord-Holland en de Rijksuniversiteit specifieke aandacht voor duisternis in het Waddengebied. Ze roepen alle ondernemers en organisaties die actief zijn in het Waddengebied op om mee te doen met het organiseren van activiteiten of evenementen tijdens de Nacht van het Wad. Dit kan op de aanmeldpagina.

Een overzicht van de georganiseerde activiteiten vind je op de overzichtskaart.

‘Nacht van het Wad’ is onderdeel van het programma Donkerte van de Wadden. Dit programma heeft als doel bewoners, recreanten en toeristen de duisternis van het Waddengebied te laten ervaren en nieuwe rustzoekende toeristen naar de waddenkust te trekken. Onder de noemer ‘Nacht van het Wad’ worden vier keer per jaar uiteenlopende activiteiten georganiseerd langs de waddenkust. De Nacht van het wad vindt telkens plaats rond astronomisch herkenbare momenten. Activiteiten die georganiseerd worden zijn bijvoorbeeld nachtwandelingen en -waddenexcursies, diners bij kaarslicht, nachtmuziek, lezingen en workshops.

Nacht van het Wad wordt mede mogelijk gemaakt door het Waddenfonds en de Provincies Noord-Holland, Friesland en Groningen.