Nacht van het Wad

WAT IS DE NACHT VAN HET WAD?

Tijdens de Nacht van het Wad worden 4 keer per jaar uiteenlopende evenementen georganiseerd langs de waddenkust. Denk bijvoorbeeld aan nachtwandelingen en -waddenexcursies, diners bij kaarslicht, nachtmuziek, vaartochten, lezingen en workshops. Deze vinden plaats rond astronomisch herkenbare nachten. 

BEN JIJ ERBIJ?

De eerstvolgende Nacht van het Wad is op:

  • Zaterdag 18 juni 2022 –  de Zomerwende
  • Zaterdag 21 december 2022 – het begin van de winter

Het eerstvolgende ‘Ontwakend Landschap’ is op:

Met Nacht van het Wad vragen we specifieke aandacht voor duisternis in het Waddengebied en willen we de bewustwording over de noodzaak van het behoud van de duisternis vergroten. Het Waddengebied is namelijk een van de weinige plekken waar donkerte nog echt kan worden ervaren. Kom naar een van de activiteiten en ervaar de donkerte van de Wadden zelf!

ACTIVITEIT AANMELDEN
ACTIVITEITEN BEKIJKEN

Over ons

Nacht van het Wad wordt georganiseerd door de drie noordelijke Natuur en Milieufederaties: Fryslân, Groningen en Noord-Holland. Nacht van het Wad is onderdeel van het programma Donkerte van de Wadden. Dit programma heeft als doel bewoners, recreanten en toeristen in het waddengebied de kernkwaliteit duisternis van Werelderfgoed Waddenzee te laten ervaren. Met behulp van belevingsplekken en jaarrond georganiseerde activiteiten verspreid over de waddengebied wordt dit gerealiseerd. Dit organiseren wij onder de noemer Nacht van het Wad.