Loop mee tijdens Ontwakend Landschap

14 juni 2021

Loop de zon tegemoet tijdens het Ontwakend Landschap op een voormalig eiland

Houd je van wandelen en laat je je graag verrassen door de mooie natuur en de opgaande zon? Doe dan mee met Ontwakend Landschap in de vroege ochtend van 26 juni. Ontwakend Landschap is de ultieme beleving van het landschap en de zonsondergang en -opgang. De beleving is een wandeltocht van 20 km op voormalig Waddeneiland Wieringen. Het evenement wordt georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties van Groningen, Friesland en Noord-Holland en vindt plaats in het kader van het Donkerte van het Wadden programma.

Je wordt op vrijdag 25 juni in de late middag of vroege avond ontvangen op Camping Waddenzee in Westerland, waar je je tentje kunt opslaan voor de nacht. Bij ontvangst krijg je een route uitgedeeld die je kunt wandelen om heel bewust van de zonsondergang te genieten rond 22 uur. Na deze eerste belevenis zoek je je tent op, omdat de dag vroeg begint.

Vanaf half 4 starten de eerste wandelaars hun tocht en krijg je als deelnemer bij vertrek een ontbijt mee. De wandelroute van 20 km leidt je langs het prachtige landschap van Wieringen. Je loopt de zon tegemoet richting het oosten en langzaam verschijnt de dag terwijl je optimaal geniet van de rust en de ruimte van het kwelderlandschap ten noorden van Wieringen.

Onderweg kun je gebruik maken van het toilet en een kopje koffie of thee in Museum Jan Lont in Stroe. Hier kun je de gloednieuwe sterrenbelevingsplek bekijken en een bezoek brengen aan het museum. De entree voor het museum van €5 is niet inbegrepen bij het arrangement. Hier is tevens een korte filmvertoning over het belang van duisternis te zien.

Je vervolgt de weg terug naar Camping Waddenzee, onderweg kom je door het pittoreske Hippolytushoef en op eigen tempo loop je weer naar het glooiende landschap van Westerland met een prachtig uitzicht op het Amstelmeer.

Wanneer?

25 juni 2021, ontvangst vanaf 17 uur, zonsondergang kijken rond 22 uur, start zonsopkomst wandeling vanaf 3.30 uur.

Waar?

Camping Waddenzee, Westerlanderweg 43, 1778 KL Westerland

Aanmelden?

Aanmelden kan hier: https://www.camping-waddenzee.nl/ontwakendlandschap

HET ARRANGEMENT ONTWAKEND LANDSCHAP BESTAAT UIT HET VOLGENDE:

  • overnachting op Camping Waddenzee (eigen tent meebrengen)
  • beleving van zonsondergang met muziek
  • ontdekkingstocht bij zonsopkomst, prachtige route van 20 km
  • ontbijt voor onderweg

Is een slaapplek niet noodzakelijk en wil je alleen meedoen met de wandeling? Dan kan je je hier aanmelden en zijn de kosten €5 voor ontbijt ter plaatse af te rekenen. Je krijgt van tevoren een starttijd doorgegeven.