08 april Zonsverduistering LIVE

Bekijk de zonsverduistering van maandag 8 april live! In samenwerking met Podium Pingjum in Friesland brengt Waddensky dit bijzondere verschijnsel met een livestream uit de VS naar je toe.

De zonsverduistering van 8 april 2024 is wereldnieuws, maar helaas is de verduistering vanuit Nederland niet te zien. Gelukkig is het verschijnsel via verschillende livestreams te volgen en dat is precies wat we deze avond gaan doen!

We beginnen om 18.00 met een heerlijke vegetarische maaltijd (optioneel). De livestream van het spektakel begint om 19.00. We bekijken de beelden van de verschillende camera’s in de Verenigde Staten die de verduistering op de voet volgen en zien de zon langzaam maar zeker achter de maan verdwijnen. Als de zon geheel verduisterd is, verschijnt de mysterieuze en spectaculaire corona: het buitenste deel van de zonne-atmosfeer dat normaal voor ons verborgen blijft maar zich dan in al zijn glorie laat zien.

Als het technisch lukt, hebben we tijdens de avond LIVE contact met een “special guest” die die zonsverduistering vanuit de VS volgt en ons bijpraat over de sfeer daar.

Om 22.00 is de zonsverduistering voorbij en eindigt de livestream. Maar dat is niet alles! Als het helder is, genieten we na afloop van de fantastisch donkere sterrenhemel van Friesland. Ik stel een telescoop op om je de mooiste hemellichamen te laten zien. Heb je zelf een telescoop? Neem hem gerust mee!

De avond vindt plaats bij Podium Pingjum, een prachtige en sfeervolle locatie in Friesland niet ver van de Afsluitdijk (Grote Buren 6, 8749 GE Pingjum – een dik uur rijden van Amsterdam). Er is voldoende parkeergelegenheid in het dorp.

Een fantastische gelegenheid dit spectaculaire verschijnsel mee te maken en mede-ruimte-enthousiastelingen te ontmoeten. Ben jij er ook bij? Boek nu!

Organisatie informatie

Naam
Waddensky

Activiteit informatie

Straat Grote Buren 6, Pingjum, Netherlands6
Postcode 8749 GE
Plaats Pingjum
Tijd 18:00 - 23:00
Aanmelden via https://www.waddensky.com/nl/activiteiten/zonsverduistering-live/
Kosten Vanaf €15,-
Type overig
Geschikt voor kinderen Ja