15 september Vleermuizen en vlinders: vliegers in de duisternis

Niet alleen overdag kun je in het Lauwersmeer van alles zien vliegen, ook ’s nachts fladdert er van alles rond. Ben je benieuwd wat er zoal rondspookt als de duisternis invalt? Kom naar deze thema-avond en leer meer over de bijzondere wereld van de honderden soorten nachtvlinders en ontdek welke vleermuizen in het gebied voorkomen.

– Als de schemering valt kun je zelf een uitgezette route wandelen. Onderweg kom je langs twee informatiepunten, waar experts je meenemen in de verhalen van het nachtleven.
– Er is een speciale stellage met doek bij het Lauwersnest, waarop je allerlei soorten nachtvlinders kunt ontdekken. Je zult zien dat ze er in allemaal soorten en maten zijn met de prachtigste kleuren en patronen.
– Met een batdetector nemen we je mee op pad om een aantal soorten vleermuizen te ontdekken. We hopen dat er soorten als de rosse vleermuis, meervleermuis en ruige dwergvleermuis overvliegen.
– Van 20.00 tot 20.30 uur en van 21.00 tot 21.30 uur is er een korte lezing over het effect van kunstlicht op de natuur door boswachter Jaap. Vol = Vol.

Organisatie informatie

Naam
Staatbosbeheer

Activiteit informatie

Straat De Rug 1, Lauwersoog, Netherlands1
Postcode 9976 VT
Plaats Lauwersoog
Tijd 19:30 - 21:30
Aanmelden via Aanmelden is niet nodig
Kosten Gratis
Type overig
Geschikt voor kinderen Ja