29 december Schemerwandeling op Terschelling

Ervaar de betovering van het vallen van de avond tijdens deze wandeling over het strand en door de duinen bij Oosterend. Het waddengebied is een van de laatste ongerepte plekken in Nederland waar je nog kunt genieten van absolute duisternis, ver weg van kunstmatige lichtbronnen. Op heldere nachten kun je zelfs de adembenemende Melkweg aanschouwen. De Boschplaat op Terschelling is zelfs officieel erkend als een Dark Sky Park. Geniet van de prachtige overgang van schemering naar sterrenpracht terwijl je wandelt. Onderweg kun je luisteren naar waargebeurde verhalen over de Levende Duinen van Oosterend, vertelt door Marloes Fopma van Eilandmeisje, die met haar bedrijf de liefde voor Terschelling deelt als verhalenjutter. Deze verhalen geven je een diepere context aan het landschap, zodat de duinen meer worden dan alleen zand en helmgras! Laat je betoveren door deze bijzondere belevenis vol eilandverhalen en maak je wandeling rijk aan verhalen!

Zwaarte ** Voor alle leeftijden, mits goede conditie. Bij deze tocht wordt door de duinen gelopen.

Eilandverhalen – Dark Sky – Jutten – Levende Duinen. Deze schemerwandeling is geschikt voor (jong)volwassenen en kinderen vanaf – + 8 jaar. Duur: circa 2 uur. Afstand: circa 2,5 km, wel op en af door de duinen, een gemiddelde conditie is nodig en je dient goed ter been te zijn! Deelname geschiedt op eigen risico.

Startpunt is de parkeerplaats van strandpaviljoen Heartbreak Hotel, strand Oosterend bij het happily ever after starts here bordje. Kom je met de openbare bus, stap dan uit in het dorp Oosterend. Daarna is het nog een kwartiertje lopen over de Badweg. Kom vooral op de fiets, dat is het handigst.

Organisatie informatie

Naam
VVV Terschelling

Activiteit informatie

Straat
Postcode
Plaats
Tijd 16:30 - 18:30
Aanmelden via https://www.vvvterschelling.nl/excursies/schemerwandeling-joon/?endDate=2023-12-22&startDate=2023-12-29
Kosten Volwassenen: €30,- Kind tot 16 €19,50
Type overig
Geschikt voor kinderen