17 september Nachttocht naar Rottumeroog

Een prachtige, maar in het begin ook pittige tocht naar het onbewoonde eiland Rottumeroog. Lauwersoog is zowel vertrek- als aankomstpunt. Vanaf het wadloopkantoor brengt een bus de deelnemers naar de vertrekplek achter de dijk bij Uithuizen. Er wordt in ongeveer 4 uur naar het eiland gelopen. Onderweg zijn er mooie geulenstelsels te bewonderen. Geniet van de opkomende zon die het Wad in al haar schoonheid kleurt.

Tijdens de vaartocht van 3 uur is er een ontbijt aan boord, en kunnen vaak honderden zeehonden gespot worden. Inclusief bus- en bootvervoer en ontbijt. Ben je vegetariër of heb je last van een voedselintolerantie, geef dit dan uiterlijk een week van te voren door.

De auto parkeren en melden bij het wadloopkantoor aan de Haven 26 in de visserijhaven van Lauwersoog. De wadloopkleding bestaat standaard uit gelaagde bovenkleding met daarbij een wind- of regenjack, een korte broek en een paar stevige sokken. Het dragen van een pet is aan te raden. De tocht bij voorkeur lopen op hoge gympen of hoge duikschoenen. Een handdoek met droge kleren en schoenen meenemen in een waterdichte rugzak, aangevuld met wat eten en drinken tijdens de wadlooptocht.

Organisatie informatie

Naam
Wadloopcentrum Pieterburen

Activiteit informatie

Straat Haven 26, Lauwersoog, Netherlands26
Postcode 9976 VN
Plaats Lauwersoog
Tijd 03:00 - 12:00
Aanmelden via https://wadlopen.com/tour/nachttocht-rottumeroog/
Kosten €75,-
Type overig
Geschikt voor kinderen Nee