16 september Nachtelijk Rondje Wad West – twee eilanden op 1 dag!

RONDJE WAD WEST, TWEE EILANDEN OP EEN DAG!
Engelsmanplaat is een zandplaat met vogelwachtershuisje en baken tussen Ameland en Schiermonnikoog. Ten noorden van het vogelwachtershuisje ligt een prachtig Rif met hagelwit zand. De vertrekplaats is Lauwersoog, vandaar vertrekken we met een bus naar de parkeerplaats tussen Nes en Wierum. Vanaf hier lopen we over de dijk naar Engelsmanplaats en bezoeken we het Rif. Het Rif fungeert als golfbreker voor de golven van de Noordzee en beschermt hiermee de Engelsmansplaat. De zandplaat heeft opgestoven zeeduinen wat aan het landschap een mooi relief geeft. Na een mooie wandeling in een ontspannen tempo over het Rif, genieten we van het prachtige uitzicht op Ameland en Schiermonnikoog en kunnen we schelpen zoeken langs het Noordzeestrand. Vanaf het Rif worden we met de boot opgehaald en varen we naar Schiermonnikoog. We stappen van boord bij de Oude de Wal aan de zuidwest punt van Schiermonnikoog. Vandaar uit is het vijf kilometer wandelen naar het dorp waar je de bus kan nemen naar de veerhaven!

Gegevens
• Vertrekplaats: Parkeren visserijhaven Lauwersoog, kade naast de visafslag.
Adres: Haven 16, 9976 VN Lauwersoog, met uitzondering op zaterdag en zondag dan is het alleen mogelijk tussen 07:00-22:00 uur.
• Afstand: 12 kilometer
• Duur: 4 uur wandelen, 60 min boot naar Schiermonnikoog, 45 min veerboot, ca 30 min bus)
• Zwaarte: Eenvoudig
• Prijs per persoon € 50,00 (inclusief bus naar het startpunt. Boot naar Schiermonnikoog en met de veerboot terug naar Lauwersoog). Kosten voor het vervoer op het eiland is exclusief.

Data en tijden
Zaterdag 16 september 2023 Rondje Wad West ( Nachttocht, enkele reis Engelmansplaat-Rif-Schiermonnikoog 02:30 uur)

Organisatie informatie

Naam
De Vrije Wadlopers

Activiteit informatie

Straat Haven 16, Lauwersoog, Netherlands16
Postcode 9976 VN
Plaats Lauwersoog
Tijd 02:30 - 11:00
Aanmelden via https://www.vrijewadlopers.nl/contact.php
Kosten €50,-
Type overig
Geschikt voor kinderen Ja