28 oktober Avondwandeling door de Noordduinen

Bos, duinen en strand

In de schemer wandelen, prikkelt zintuigen die je normaal wat minder gebruikt. Het gevoel, de reuk en vooral het geluid maken deze nachtelijke wandeling bijzonder. Je ontdekt tijdens deze excursie hoe mooi de nacht is. Of het nu in het bos is, door de duinen of aan het strand!

Een beetje dimmen

De excursie vindt plaats tijdens de Nacht van de Nacht. Een moment waarin je samen met de gids stilstaat bij de hoeveelheid licht die er ’s nachts in ons land te zien is. Nederland is één van de lichtste landen ter wereld. Denk aan de vele verlichte gebouwen, reclameborden en straatverlichting. Kan die lichtvervuiling  niet een beetje dimmen?

Duisternis hoort bij de natuur en is belangrijk voor de dieren. Kortom, plekken waar het nog donker is ’s nachts, zoals in de duinen rondom Den Helder moeten gekoesterd worden. Maar wat kun je nog zien bij het licht van de maan en de sterren? Bijna volle maan (en een gedeeltelijke maansverduistering  van ongeveer 10% ). Welke nachtdieren komen we tegen?

Tips

  • We lopen buiten de gebaande paden, dus trek goede wandelschoenen aan.
  • Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Vertrekpunt

Parkeerplaats Steakhouse Duinoord
Jan Verfailleweg 622
1783 BW Den Helder

Organisatie informatie

Naam
Landschap Noord-Holland

Activiteit informatie

Straat
Postcode
Plaats
Tijd 21:00 - 23:00
Aanmelden via https://www.landschapnoordholland.nl/activiteiten/excursies/nacht-van-de-nacht-avondwandeling-de-noordduinen-bij-den-helder
Kosten Volwassenen: €7,- Kinderen €3,-
Type overig
Geschikt voor kinderen Ja