17 juni Sunsetsailing vanaf Schiermonnikoog op de ST5

Sunset sailing vanaf Schiermonnikoog
De zonsondergang kun je het beste ervaren op het water. Ga mee met een zeiltocht op het authentieke vissersschip ST5 en geniet van de mooiste luchten boven de Waddenzee. We vertrekken in de avond vanaf de veerdam van Schiermonnikoog. Na een korte uitleg zetten we zeil naar de zonsondergang.

Tijdens deze tocht kun je er voor kiezen om te relaxen of om actief mee te zeilen. Omdat we op de ST5 met kleine groepen varen ervaar je de rust en de pracht van het wad en is er alle gelegenheid om te helpen met het zeilen.

Praktische informatie
Vertrekpunt: veerdam Schiermonnikoog; kom je met de fiets naar de veersteiger? Plaats deze dan in de fietsenrekken aan de zuidelijke kade (achter het hek aan het einde van de veerdam)

Duur van de tocht: ca. 2,5 uur
Minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers

Het is goed om te weten dat het op het water altijd enkele graden koeler is dan op het vasteland, houd hier dus rekening mee m.b.t. kledingkeuze. Wat betreft schoeisel; schoenen met hakken of leren zolen zijn gevaarlijk op een schip.

Houd er rekening mee dat de Staveren 5 een authentiek schip is zonder de hedendaagse gemakken zoals een luxe toilet. Aan boord is een eenvoudig toilet beschikbaar.
aan boord zijn gekoelde drankjes verkrijgbaar (o.a. fris, bier en wijn)

Deze tocht wordt georganiseerd door de ST5.

Organisatie informatie

Naam
ST5

Activiteit informatie

Straat Veerweg, Schiermonnikoog, Netherlands
Postcode 9166
Plaats Schiermonnikoog
Tijd 20:00 - 22:30
Aanmelden via https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/nationaal-park-schiermonnikoog/agenda/sunset-sailing-vanaf-schiermonnikoog#2023-06-17T20:00
Kosten €39,50 (€34,50 voor leden Natuurmonumenten)
Type overig
Geschikt voor kinderen Ja