Op Terschelling op pad met o.a. Govert Schilling

Werelderfgoed Waddenzee: Een uniek gebied, met bijzondere natuur en nog echte duisternis. Je ziet niet altijd alles, veel zit verborgen in de bodem van de Waddenzee. Daar kun je prima op lopen bij laagwater. De donkere nacht, die echte duisternis speelt ook een grote rol voor de biodiversiteit.

Lichtvervuiling neemt wereldwijd nog steeds toe en daar ondervinden steeds meer dieren (en ook wij mensen) hinder van. Trekvogels raken van slag, het voortplantingsritme van dieren raakt ontregeld. Duisternis doet er toe! Niet in de laatste plaats om van te genieten, denk aan de uitgestrekte sterrenhemel en het turen naar vallende sterren en planeten.

Tijdens dit bijzondere weekend op Terschelling maken we kennis met de eigenaardigheden van Werelderfgoed Waddenzee en gaan in de randen van de dag én in het donker op pad. Met niet zomaar iemand, Govert Schilling, bekend wetenschapsjournalist én sterrenkundige, geeft op zijn eigen wijze uitleg over de sterrenhemel.
Renate de Backere van de Waddenvereniging verzorgt de Werelderfgoed-informatie en neemt je in alle vroegte mee op het wad en kwelder. Vogelkenner Arie Ouwerkerk leert je meer over de wadden als vogelparadijs.

28 tot 30 oktober op de Folkshegeskoalle op Terschelling.

Organisatie informatie

Naam
Folkshegeskoalle

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Badweg Hoorn11 8896 KC Hoorn Terschelling 18:00 - 10:00 https://folkshegeskoalle.nl/nl/aanbod/waddenwerelderfgoed-weekend/ Volledig verzorgd weekend met logies en eten. Prijs vanaf €345,- overig Nee