Excursie in het Lauwersmeergebied

Tijdens de Nacht van het Wad willen we mensen graag laten ervaren hoe mooi een donkere nacht kan zijn. Een Dark Sky Park is een gebied waar het donker is, waar de duisternis behouden blijft en waar bezoekers ‘s nachts welkom zijn om die duisternis te beleven en de sterrenhemel te zien. Perfecte locatie voor een Nacht van het Wad activiteit dus!

Doe op zaterdag 30 oktober mee aan de Nacht van het Wad in het Dark Sky Park Lauwersmeer! Op het terrein van activiteitencentrum Lauwersnest kom je van alles te weten over het nachtleven van dieren die voorkomen in het gebied. Wist je dat zo’n 50% van de dieren ’s nachts actief is? Beleef de nacht tijdens een excursie in het donker en haal de sterren dichterbij met een telescoop van een sterrenkundige.

Programma

19.30-21.30 terrein te bezichtigen met stands
20.00-20.45 excursie
21.30-22.15 excursie

Je reserveert voor een van de twee excursies van deze avond. Uiteraard heb je wel de hele avond toegang tot de rest van het terrein (alleen bij aanmelding van een excursie).

Organisatie informatie

Naam
Staatsbosbeheer

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
De Rug1 9976 VT Lauwersoog 19:30 - 22:15 https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/lauwersmeer/nacht-van-de-nacht-lauwersmeer Gratis overig Nee